Pakeitimų lentelė

 

 

  Angliavandeniai Baltymai Riebalai
KRAKMOLO   GRUPĖ

vienas pakeitimas- tai:

Pusė riekės duonos 1 cm. 30g.

Džiuvėsėlis, batonas

1 šaukštas sausų kruopų.

Pusė stiklinės košės.

Pusė stiklinės virtų makaronų.

1/3 stiklinės virtų pupų, žirnių.

Bulvė (kiaušinio dydžio) 75g.

2 šaukštai miltų.

2 sausainiai be cukraus.

15 3 ——
BALTYMINIŲ PRODUKTŲ

GRUPĖ vienas pakeitimas -tai:

Virta mėsa 30g.( degtukų dėžutės dydžio gabalėlis).

Šlapios dešros, dešrelės 50g.

Rūkytos dešros 25g.

1 šaukštas varškės 50g.

Sūriai 25g.

1 kiaušinis.

Žuvis 50g.

——- 7 7
DARŽOVIŲ GRUPĖ vienas pakeitimas:

1 stiklinė žalių daržovių.

Pusė stiklinės virtų daržovių.

3 šaukštai: morkų sulčių,

pomidorų padažo.

5 2 ——
VAISIŲ GRUPĖ vienas pakeitimas -tai:

1 obuolys 150g. ,      1 kriaušė 150g.

1 stiklinė uogų.

1 apelsinas 180g.,     2 kivi 200g.

Pusė banano.

Pusė stiklinės obuolių sulčių.

1/3 stiklinės vynuogių sulčių.

1 šaukštas džiovintų vaisių 25g.

15 —– —-
PIENO GRUPĖ vienas pakeitimas -tai:

1 stiklinė pieno.

1 stiklinė kefyro.

12 7 6
RIEBALŲ GRUPĖ vienas pakeitimas-tai:

1 šaukštelis:aliejaus, sviesto, margarino,

majonezo.

1 šaukštas: grietinės, riešutų, saulėgrąžų.

—– —- 5
  x 4 x 4 x 9